Alden Biesen Classic

In 2021 organiseren we onze Alden Biesen Classic voor de 16e keer, en ook dit jaar doen we dat op een “alternatieve” manier.

De stad Bilzen en vzw Gelo Sportief slaan immers de handen in elkaar om deze toertocht niet één dag maar drie dagen mogelijk te maken en u een volledig bewegwijzerd parcours GRATIS ter beschikking te stellen.

189195202_4243882042313075_748538613692276267_n

Het startuur is vrij: fietsen kan op 25, 26, of 27 juni. De deelname is gratis, registreren is wel verplicht via de website van Bilzen: Gas Geven. Omwille van COVID-19 is het  niet mogelijk om bevoorradingen te voorzien onderweg, elke deelnemer dient dus in te staan voor zijn eigen bevoorrading. Gelo Sportief is actief onder de koepel van de Vlaamse Wielrijdersbond maar er kunnen voor dit type van toertochten geen VWB-punten toegekend worden.

De 3 afstanden: 30, 70 en 100 km zijn volledig bewegwijzerd.

Zoals de afgelopen jaren zijn we voor u op zoek gegaan naar het beste dat Haspengouw te bieden heeft in de provincie Limburg. Dat levert mooie, rustige wegen op door het zo kenmerkende golvende, groene landschap.

LOCATIE

De start- en aankomstplaats is het Apostelhuis te Alden Biesen, zie kaartje. Er is een grote parking aan het kasteel langs de Roelants Duvivierlaan, je kan dan met de fiets door het kasteel via de kasseistrook het Apostelhuis bereiken.

PARCOURS

102 km: GPS Routeyou
75 km: GPS Routeyou
33 km: GPS Routeyou

Opgelet: gps-bestanden kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn omwille van wegenwerken, gelieve dus steeds de pijlen te willen volgen.

Het parcours is uitgepijld met de fluo-gele pijlen van de Vlaamse Wielrijdersbond:
IMG_7753

Er zijn in totaal 2 splitsingen die op het parcours worden aangeduid met een splitsingsbord en een aanduiding van het aantal kilometer: 100,70 of 30 KM
Op deze splitsingsborden zijn ook nog de langere afstanden aangeduid, deze zijn echter NIET uitgepijld.

Hier kan je sfeerbeelden zien van de corona-proof editie van 2020.

Tot dan!

33 gedachten over “Alden Biesen Classic

 1. Vandaag gereden met 2 vrienden in een prachtige omgeving onder een stralend zonnetje en fors windtje.
  Perfect uitgepeild.met dank aan de organisatie voor het gastvrij onthaal, gratis fourage en geen inschrijfgeld.

 2. Wat een prachtige toer (130 km) heb ik gisteren gereden. Perfecte organisatie: parkeren, fietsenstalling, inschrijven, verzorging, route; chapeaux! En dan verdient de organisatie ook mooi weer en is dat voor de vele deelnemers natuurlijk ontzettend fijn. De kosten € 6,- zijn voor Nederlandse begrippen zeer laag. Dus ik kan het iedereen voor volgend jaar aanraden.

 3. Heb zaterdag de 100 (110) km gereden. Prachtige toer. Goed georganiseerd. Vriendelijke mensen aan de bevoorradingen. Soms had ik wel het gevoel door een oorlogsgebied te rijden met al die kapotgebliksemde bomen. Ongelofelijk. De streek heeft het zwaar te verduren gekregen. Echt kippenvelmomenten.
  Maar volgend jaar ben ik zeker terug van de partij!

 4. vandaag de 160 km gereden….topdag…uitstekende organisatie…zeer mooie route…uitstekend gepijld….alle lof….nogmaals mijn hartelijke dank voor alles vandaag

 5. Het parcours werd reeds voor de editie 2014 aangepast en loopt niet meer door Waals Brabant. Als dusdanig zijn de gekozen wegen dan ook van een merkbaar beter niveau.

 6. Proficiat met jullie rit alles was perfect in orde , ook de tombola had ook nog de eerste prijs gewonnen de fiets , bedankt en zeker tot volgend jaar
  Gr Benoit

 7. Hallo ,
  Bedankt voor de Mooie rit , perfecte organisatie !!
  De douches mochten wel wat warmer , verder Zeer Mooi , Proficiat !!
  Nog een vraagje, een motorrijder van de organisatie , heeft een foto van mij gemaakt ,
  ik droeg een Berner outfit , graag had ik deze foto bekomen ,

  Vriendelijke groeten,
  Vermeulen Johnny.

  • Hallo Johnny,

   Bij mijn weten waren er geen motorrijders van de organisatie, ikzelf was wel met de auto onderweg en heb foto’s gemaakt, ik heb helaas niemand met een Berner outfit gefotografeerd…

 8. 130 km gereden. Mooi parcours, overwegend rustige wegen, overal goede bewegwijzering, uitstekende bevoorrading en zeer gemakkelijk om te parkeren aan de nieuwe startplaats.

 9. dikke proficiat aan de organisatie,grote parkeerplaats bij de start,zeer goede bevoorrading en op en top afpijling…..tot volgend jaar .

 10. Hebben de 165 km afgereden, mooie omloop kwamen eens op andere plaatsen !!
  Zeer goede organisatie, verzorgde bevoorrading … ik rij regelmatig toertochten maar deze moet van de rest niks leren hoor. Doe zo verder ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s